Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Η εκλογή του Αρχιμ. π. Χρύσανθου Στελλάτου ως βοηθού επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών




         
  Με πολλή συγκίνηση και άφατη χαρά δεχτήκαμε την εκλογή του Αρχιμ. π. Χρύσανθου Στελλάτου, κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ως βοηθού επισκόπου του Σεβ. Μητροπολίτου Πατρών.
          Η εκλογή του π. Χρύσανθου ήταν κατά πάντα άξια και η Εκκλησία μας με την χειρονομία της αυτή γνωρίζει να διακρίνει και να τιμά τα άξια μέλη της που την υπηρετούν με αυταπάρνηση, αφοσίωση και υποδειγματικό ζήλο. Ένας τέτοιος άξιος, ιεροπρεπής και ζηλωτής κληρικός ήταν και ο νυν εψηφισθείς ως βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Πατρών, Κερνίτσης,  κ. Χρύσανθος.
          Η προώθηση του π. Χρύσανθου οφείλεται και στην συμβολή του Μητροπολίτου μας κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ο οποίος εκτιμώντας  τον ακάματο αυτόν εργάτη της Εκκλησίας και επί πολλά χρόνια προσφέροντας τις παντοειδείς υπηρεσίες του στο γεώργιον της τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά αναγνωρίζοντας και το ανεπίληπτο ήθος του, την καθαρότητα της ζωής του και την πλούσια πνευματική, κοινωνική και ποιμαντική δράση του, του πρόσφερε ένα σπουδαίο ακόμη βήμα για ν’ αναπτύξει έτι περαιτέρω την δράση του. Και είμαστε βέβαιοι ότι θ’ αναδειχθεί άξιος της αγάπης και της εμπιστοσύνης του Μητροπολίτου μας.
          Εμείς δε ως Κεφαλλήνιοι έχουμε ιδιαίτερους λόγους να χαιρόμαστε για την επάξια ανάδειξη και εκλογή του π. Χρύσανθου ως επισκόπου. Αυτό τιμά την γενέτειρά μας Κεφαλληνία, η οποία στην εκκλησιαστική της ιστορία θα καταγράψει ένα ακόμη επίλεκτο ιερατικό της μέλος που θα υπηρετήσει την Εκκλησία από τη θέση αυτή.
          Αισθανόμαστε ακόμη την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Πατρών κ. κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ για την τιμή και το δώρο που μας επεφύλαξε. Χαιρόμαστε γιατί ο ιερός κλήρος της Μητροπόλεώς μας θα έχει ανάμεσά του έναν άξιο κληρικό, τον Θεοφιλέστατο επίσκοπο Κερνίτσης κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟ.
          Ευχόμαστε στον νέο βοηθό επίσκοπό μας υγεία, μακροημέρευση και καλή επισκοπική διακονία. Θα είμαστε δίπλα του και θα διευκολύνουμε με τον τρόπο μας το έργο και τις αρμοδιότητες που θα του εκχωρήσει ο Μητροπολίτης μας. Επίσης του ευχόμεθα ν’ αναδειχθεί άξιος διάδοχος του επίσης διακεκριμένου Κεφαλλήνος ιεράρχου Ηλία Μηνιάτη.
          Κατά πάντα Άξιος! Άξιος! Άξιος!

          Με πολλές ευχές και εν Χριστώ ασπασμούς εκ μέρους μου προσωπικά  και της ενορίας της Αγ. Βαρβάρας Πατρών, στην οποία υπηρέτησες παιδιόθεν.

                   Πρωτ. Γερασιμάγγελος Στανίτσας  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να ζήσει, να τον ευλογεί ο Θεός και να ποιμάνει την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλη ευλογία για την Κεφαλονιά να αναδείξει έναν Κεφαλήνα στο τιμόνι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Άξιος, Άξιος, Άξιος!

Ανώνυμος είπε...

Καλή επισκοπική διακονία να έχετε Θεοφιλέστατε επίσκοπε Αγιε Κερνίτσης κ.Χρύσανθε.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος

Άξιος

Άξιος

Άξιος

Ανώνυμος είπε...

Να είναι πάντα άξιος και ευλογημένος.