Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Μια λησμονημένη αρετή: Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Ένα συγκινητικό περιστατικό 

          Ένας άνδρας 73 ετών στην Ιταλία, σε κάποιο νοσοκομείο, θεραπεύθηκε από τον κορωνοϊό. Του είπαν ότι έπρεπε να πληρώσει 500 ευρώ για τη χρήση αναπνευστήρα για μια μέρα. Και τη στιγμή εκείνη ο άνδρας ξέσπασε σε κλάμα. Τότε ο γιατρός του είπε να μην κλαίει για το ποσό που χρειάζονταν να πληρώσει, και με κάποιο τρόπο θα ρύθμιζαν την πληρωμή. Αλλά εκείνο που ο ασθενής είπε, έκανε να κλαίνε όλοι οι γιατροί.

          Είπε: “ Δεν κλαίω για το ποσό που πρέπει να πληρώσω, είμαι σε θέση να τα πληρώσω τα έξοδα. Κλαίω γιατί ανέπνευσα τον αέρα του Θεού για 73 χρόνια και δεν πλήρωσα τίποτα γι’ αυτό. Τώρα πρέπει να πληρώσω 500 ευρώ για να χρησιμοποιήσω έναν αναπνευστήρα, σε ένα νοσοκομείο, για μια μέρα. Κατανοείτε πόσο είμαι υποχρεωμένος στο Θεό; Δεν Τον έχω ούτε καν ευχαριστήσει ποτέ”.

          Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ότι ο αέρας που αναπνέουμε είναι δωρεάν. Μόνο όταν βρισκόμαστε σε χειρουργείο κατανοούμε ότι το να αναπνέουμε οξυγόνο με αναπνευστήρα απαιτεί χρήμα.

          Όταν αλλάζει ο κόσμος στον οποίο κοιτάζουμε τα πράγματα, τα πράγματα που κοιτάμε αλλάζουν. Η ευγνωμοσύνη είναι ένα συναίσθημα που μας δίνει δύναμη. Είναι πολύ δυνατό.

          Μερικές φορές πρέπει να είμαστε πιο ενσυνείδητοι, πιο ευγνώμονες για τα δώρα που μας δίνει η ζωή. Η ευγνωμοσύνη μας κάνει πιο δυνατούς, ενώ το στρες μας κάνει αδύναμους. Στη ζωή έχω βιώσει πως όταν είμαστε γεμάτοι ευγνωμοσύνη, δεν έχουμε ποτέ φόβο. Αυτά τα δύο μαζί δεν μπορούν να συνυπάρξουν.

          Ας υπολογίζουμε, λοιπόν, όλες τις ευλογίες που μας δίνει ο Θεός. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, είναι η καλύτερη προσευχή που μπορούμε να απαγγείλουμε. Όταν είμαστε ευγνώμονες για τα πράγματα που μας δίνει  η ζωή, τότε η ζωή θα μας δώσει πολλά περισσότερα, για τα οποία είμαστε ευγνώμονες. Μην θεωρείτε δεδομένα τα δώρα του σας δίνει η ζωή, μην επιτρέπετε να εξατμιστεί η ευγνωμοσύνη για το Θεό.

          “ΒΗΘΕΣΔΑ”, Έντυπο μέριμνας Αναπήρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: