Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Από την οδύνη του Σταυρού στην ώρα της Ανάστασης

 


Ο Κύριος είναι ο Διδάσκαλος, ο μόνος που μας διδάσκει σωστά και σωτήρια στη ζωή, με το Λόγο Του και τη ζωή Του. Με την ταπείνωση Του, την υπομονή Του, τις δυσκολίες που δέχθηκε να περάσει για χάρη μας, την σαρανταήμερη νηστεία Του, την προσευχή Του, τα πάθη και του εμπαιγμούς που υπέμεινε, και τέλος τον φρικτό θάνατο, με αποκορύφωμα τη σωτήρια Ανάστασή Του, γίνεται ο μοναδικός Διδάσκαλος. Και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας, γνήσιοι μαθητές του Σωτήρος, με τους λόγους τους και τη ζωή τους, δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μας προσφέρουν μια σωστή ερμηνεία, μια επεξήγηση και μια πρακτική εφαρμογή της μοναδικής διδασκαλίας του Κυρίου μας.

          Η Ανάσταση του Κυρίου, ο λόγος Του “απ’ άρτι όψεσθε τους ουρανούς ανεωγότας και τους αγγέλους του Θεού αναβαίνοντας και κατεβαίνοντας  επί τον Υιόν του ανθρώπου”, η μεταμόρφωσή Του στο όρος Θαβώρ και η παραχώρηση της θείας δόξας Του στους τρεις μαθητές, μας υποδηλώνουν τη χαρά και τη δόξα των μαθητών του Σωτήρος όλων των εποχών, που αρχίζουν από αυτή τη ζωή για  να ολοκληρωθεί στη μέλλουσα, χωρίς τέλος.

          Μόνο όταν κανείς αποκτήσει αυτή την ουράνια χαρά, που προέρχεται από τη θέα της αναστάσιμης δόξας  του Θεού μπορεί πράγματι   να παραμερίσει και να νικήσει αληθινά τις χαρές του κόσμου τούτου και να αντιληφθεί την απάτη και το ψεύδος και τη μηδαμινότητά του.

γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: