Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

 


Με λύπη παρατηρούμε την τελευταία διετία σωρεία εγκλημάτων με βίαιο τρόπο, τόσο σε ενδοοικογενειακά πλαίσια, όσο και εκτός των ορίων της οικογένειας, με παράλληλη κατακρήμνιση όλων των αξιακών συστημάτων.

          Επίσης παρατηρείται προσπάθεια μετατόπισης της ανθρώπινης σεξουαλικότητας από φυσιολογικό στο μη φυσιολογικό. Φαινόμενα  παιδοφιλίας και παιδικής πορνογραφίας παρουσιάζονται στην καθημερινή ατζέντα του δελτίου ειδήσεων.

          Και βέβαια όλα τα αντικοινωνικά και μη φυσιολογικά φαινόμενα αφορούν μια συγκεκριμένη προσωπικότητα που κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις λίαν ανησυχητικές καταστάσεις και φαινόμενα. Η Αντικοινωνική ή και η άλλη Κοινωνιοπαθητική Προσωπικότητα. Είναι εκείνοι οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από αμοραλιστικά και αταβιστικά ένστικτα, που φθάνουν με μεγάλη ευκολία στην τέλεση εγκληματικών και αξιόποινων πράξεων. Άνθρωποι οι οποίοι στην παιδική τους ηλικία αρέσκονται να βασανίζουν ή να θανατώνουν ζώα, στη σύγκρουση συμμοριών, βίαιων συμπεριφορών, κλοπών, χρήση ναρκωτικών ουσιών από πολύ μικρά ηλικία, που διακόπτουν νωρίς ακόμη και την υποχρεωτική φοίτηση στο σχολείο.

          Οι προαναφερθέντες άνθρωποι είναι ως επί το πλείστον οι τρόφιμοι φυλακών και πρωταγωνιστές σε δίκες  που αφορούν στην Ποινική Δικαιοσύνη.

          Τα φαινόμενα αυτά έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και από το γεγονός της άνευ όρων μεταναστεύσεως και εγκαταστάσεως στη χώρα μας, ανθρώπων από τριτοκοσμικές χώρες, οι οποίοι λόγω της Μωαμεθανικής θρησκείας, στην οποία είναι πιστοί, δεν αξιολογούν τη σημασία και τη σπουδαιότητα της ανθρώπινης ζωής.

          Επίσης αξίζει να σημειωθεί η τρομοκρατία που προκαλούν τα ΜΜΕ με την αναπαραγωγή στις ειδήσεις βίαιων ενεργειών και πράξεων. Αυτό προκαλεί φαινόμενα μιμητισμού από παραβατικούς εφήβους, οι οποίοι θα αποτελέσουν τις αυριανές ψυχοπαθητικές προσωπικότητες. Αυτό το φαινόμενο αφορά κυρίως τα ιδιωτικά κανάλια, τα οποία με αυτόν τον ειδεχθή τρόπο διεκδικούν μεγάλα ποσοστά ακροαματικότητας  και δεν αφορά τα κρατικά κανάλια τα οποία ευτυχώς αποφεύγουν να μεταδίδουν γεγονότα και ειδήσεις με αυτόν τον τρόπο.

         Και όταν σε ένα κράτος δεν λειτουργούν και δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, βασιλεύει η εγκληματικότητα.

          Χρήστος Ι. Ιστίκογλου

                   Ψυχίατρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: