Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

 

Μεγάλη διεθνής εταιρεία, η Vingrin Atlantic, ανακοίνωσε πανηγυρικά την αυγή μιας νέας εποχής. Και η ανακοίνωση της χαιρετίσθηκε με ενθουσιασμό από έντυπα και ιστοσελίδες. Και πια είναι αυτή η νέα εποχή; Η επικαιροποιήση την πολιτικής της για τις στολές , με κατάργηση των απαιτήσεων ένδυσης με βάση το φύλο. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι στο εξής οι άνδρες πιλότοι και αεροσυνοδοί θα μπορούν να φορούν φούστα, και οι γυναίκες παντελόνια.

          Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα θέτει στη διάθεση του προσωπικού και των πελατών της κονκάρδες οι οποίες θα ενημερώνουν για την επιθυμία όποιου τις φοράει να αναφέρονται σε αυτόν, ανεξάρτητα από το βιολογικό του φύλο, με αντωνυμία του γένους που επιθυμεί: αρσενικού, θηλυκού ή ….ουδετέρου. Αυτή είναι η «νέα εποχή» που ανέτειλε, αυτή είναι η ανακοίνωση της εταιρείας που της εξασφάλισε δωρεάν διαφημιστικό χώρο σε πληθώρα εντύπων και ιστοσελίδων.

          Βλέπετε, δεν θα μπορούσε να εξασφαλιστεί αυτή η δωρεάν διαφήμιση με άλλες επιλογές, που θα είχαν και ένα κόστος, όπως με την υιοθέτηση μιας κοινωνικής πολιτικής, με την παροχή διευκολύνσεων σε άτομα με ειδικές ανάγκες κ. λ. π. Αν η εταιρεία επέλεγε να κάνει κάτι τέτοιο…. τζάμπα θα ξοδευόταν…. Ενώ τώρα, αν και οι άνδρες του προσωπικού της μπορούν στο εξής να φορούν φούστα, αυτό πια πρέπει να γραφτεί παντού, αυτό είναι ….επανάσταση στις αερομεταφορές! Μήπως κάτι δεν πάει καλά με τα αξιολογήσεις μας;

          «ΖΩΗ», τ. 4372

Δεν υπάρχουν σχόλια: