Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022

Ο π. Κύριλλος παρακολουθεί συνομιλία της Παναγίας με τους αγίους Δαυίδ Γέροντα και Ιάκωβο (Τσαλίκη)!

          Μαρτυρία Πρωτοπρεσβυτέρου, π. Ιωάννου Μάρκου, εφημερίου Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Μαντουδίου Ευβοίας.

 

[…] Κάποια στιγμή που ήταν οι τρεις μοναχοί, ο Γέροντας Ιάκωβος [νυν άγιος Ιάκωβος], ο πατήρ Κύριλλος [ο ηγούμενος μετά την κοίμηση του αγίου Ιακώβου] και ο πατήρ Σεραφείμ […], ζήτησε κάποιος τον Γέροντα Ιάκωβο.

Ο Γέροντας συνήθιζε να κάθεται στο ναό πολλές ώρες, να προσεύχεται εκεί, και να συνομιλεί με τον Όσιο Δαυίδ.

Ήταν ένα γεγονός που όλοι το ξέραμε και όλοι το βλέπαμε, αλλά το θεωρούσαμε όλοι ένα απλό γεγονός αυτό, να συνομιλεί δηλαδή ο Γέροντας Ιάκωβος με τον Όσιο Δαυίδ.

Όπως ο ίδιος ο π. Κύριλλος αποκάλυψε, όταν πήγε να ανοίξει την πόρτα, για να ζητήσει τον Γέροντα Ιάκωβο, τον αξίωσε ο Θεός να δει ένα συγκλονιστικό γεγονός.

Ο Γέροντας Ιάκωβος ήταν μπροστά στην Αγία Τράπεζα γονατιστός και συνομιλούσε, είδε την σκιά του Αγίου Δαυίδ και ένα υπερκόσμιο φως που έλαμπε πάνω από την Αγία Τράπεζα, στο ύψος της Πλατυτέρας.

Και μέσα σε αυτό το φως έβλεπε ένα πρόσωπο που δεν μπορούσε καν, όπως είπε, να το περιγράψει. Έλαμπε το πρόσωπο της Παναγίας μας και άκουσε τη συνομιλία που είχαν οι τρεις τους.

Κάθισε για αρκετή ώρα ο π. Κύριλλος και παρακολουθούσε σιωπηλός και όταν τελείωσε, ζήτησε συγγνώμη από τον Γέροντα Ιάκωβο και εκείνος του απάντησε:
– Αφού σου επέτρεψε η Παναγία να δεις αυτό το γεγονός, άραγε έπρεπε να το δεις, αλλά δεν πρέπει να το πεις πουθενά, να το αφήσεις αυτό για τον εαυτό σου.

Όμως ο π. Κύριλλος το αποκάλυψε για να έλθει και στην δική μας γνώση και να δοξάζουμε κι εμείς το όνομα της Παναγίας μας και των Αγίων μας.

Μάλιστα, αυτό το θαυμαστό, λέει, έγινε αφορμή να έχει την ιδιαίτερη ευλάβεια που είχε ο π. Κύριλλος προς το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Πάντα όταν μιλούσε για την Παναγία μας ο μακαριστός άγιος Γέροντας Κύριλλος και δάκρυζε τις περισσότερες φορές και τα λόγια του έβγαιναν μέσα από την καρδιά του.

Δεν είναι τυχαίο που τον πήρε η Παναγία μας και την ημέρα του Ακαθίστου.

Αλλά και ο Γέροντας Ιάκωβος είχε αυτή την ιδιαίτερη αγάπη στην Παναγία μας και κοιμήθηκε και αυτός την ημέρα των Εισοδίων της Παναγίας.

 

Από το βιβλίο, ο «Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης), Ένας σύγχρονος άγιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, έκδοση των Πατέρων της της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος, Λίμνη Ευβοίας 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια: