Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Κτύπησε το πρώτο κουδούνι στο σχολείο...



Εκτρέφεται τα τέκνα ημών εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου” (Εφεσ. 6. 4)

          Ακούστηκε το κουδούνι του σχολείου, άνοιξαν οι πόρτες για να υποδεχθούν τους μαθητές -Νηπιαγωγείων , Δημοτικών- Γυμνασίων -Λυκείων- για ν’ αρχίσουν την εκπαίδευσή τους. Φέτος τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά:χωρίς μάσκες και τέστ με τη χάρη του Θεού.

          Ο τεχνικός οπλισμός με το διαδίκτυο κουράζει και τους δασκάλους και τους μαθητές. Ο δάσκαλος θέλει ζωντανά να βλέπει τους μαθητές και οι μαθητές τον δάσκαλο. Να μετράει την δύναμη της σκέψεως και τον παλμό των αγαθών συναισθημάτων και πολλές άλλες εκδηλώσεις, που επιδρούν θετικά στην προσωπικότητα των μαθητών. Η ενέργεια αυτή θυμίζει  τον θαυμασμό των μαθητών προς τους δασκάλους τους. Όπως του Πλάτωνα προς τον Σωκράτη, του Μ. Αλεξάνδρου προς τον Αριστοτέλη, του Αποστόλου Παύλου προς τον Γαμαλιήλ και ασφαλώς των Αποστόλων προς τον Χριστό κατά το ανθρώπινο βέβαια. Και όλα αυτά τα θετικά αν ο δάσκαλος έχει κανόνα στην εκπαίδευση το πρόσωπο του μεγάλου και κατ’ εξοχή μοναδικού Διδασκάλου. Ιησού Χριστού, των Αποστόλων και των Αγίων.

          Με αυτή την προϋπόθεση ο Δάσκαλος διοχετεύει στην ψυχή των μαθητών όλες τις αρετές που πηγάζουν από την Αγία Γραφή και τους μεγάλους αναμορφωτές της οικουμένης. Σε αυτόν τον αγώνα πρέπει οι γονείς να συνεργάζονται με τους δασκάλους και καθηγητές, για  να σμιλεύουν τους μαθητές “εις άνθρωπον τέλειον κατά Θεόν κτισθέντα”.

          Να ευχηθούμε καλή δύναμη  σε μαθητές, γονείς και δασκάλους στον μεγάλο αγώνα της μόρφωσης και αγωγής, που αποβλέπει στην μάθηση, την ωρίμανση και την επιτυχία εν παντί.

         Καλή κι ευλογημένη χρονιά

          π. γ. στ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: