Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

"Αιρετικός με βούλα της Συνόδου ο Ποντίφικας"


Εκτός από το μητροπολίτη Λεμεσού, την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου αναμένεται να μποϊκοτάρουν και ο μητροπολίτης Κυρηνείας Παύλος, ο μητροπολίτης Τριμυθούντος Βαρνάβας, ο χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστόφορος και ο χωρεπίσκοπος Αμαθούντας Νικόλαος. Στο μεταξύ, μέλη της Ιεράς Συνόδου θεωρούν ως πιο αρνητικό εκ μέρους του Πάπα τον προσηλυτισμό χριστιανών που προωθεί η Καθολική Εκκλησία, παρά το γεγονός ότι θεωρείται αιρετικός, αφού στην πρώτη περίπτωση υπάρχουν επιπτώσεις με ενίσχυση του καθολικισμού εις βάρος της Ορθοδοξίας.

Τόσον ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος όσον και ο χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως Πορφύριος θεωρούν ότι ο προσηλυτισμός αποτελεί ένα από τα πλέον αρνητικά στοιχεία στη δράση της Καθολικής Εκκλησίας εις βάρος της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα, ο Πάφου Γεώργιος υπέδειξε πως η Ιερά Σύνοδος έκανε αναφορά στην εγκύκλιό της ημερομηνίας 16 Μαΐου, τόσο για το ότι ο Πάπας είναι αιρετικός όσο και στον προσηλυτισμό στον οποίο επιδίδεται η Καθολική Εκκλησία και διερωτήθηκε τι περισσότερο ανέφερε ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος στη συνέντευξή του στον «Φ» την περασμένη Κυριακή.

Όταν ρωτήθηκε σε ποιο σημείο έγινε αναφορά στην εγκύκλιο για το ότι ο Πάπας είναι αιρετικός (όπως υπεστήριξε ο μητροπολίτης Λεμεσού), ο μητροπολίτης Πάφου παρέπεμψε στην παράγραφο που αναφέρει:

«Η συμμετοχή μας στην υποδοχή του Πάπα, η παρουσία μας στις εκδηλώσεις προς τιμή του, καθώς και συνάντησή μας μαζί του, δεν σημαίνουν παραθεώρηση των μεγάλων δογματικών και άλλης φύσεως διαφορών, που μας χωρίζουν…».



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους και μια αλήθεια.