Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Η παρουσία του χριστιανού είναι ομολογία πίστεως

 


Η παρουσία των Χριστιανών είναι πλέον ομολογία πίστεως. Μπορεί κανείς με την προσευχή να βοηθήσει περισσότερο, αλλά την σιωπή του θα την εκμεταλλευτούν οι άλλοι και θα πουν: «Ο τάδε και ο τάδε δεν διαμαρτυρήθηκαν, επομένως είναι με το μέρος μας, συμφωνούν μαζί μας». Αν δεν αρχίσουν μερικοί να χτυπούν το κακό, να ελέγχουν δηλαδή αυτούς που σκανδαλίζουν τους πιστούς, θα γίνει μεγαλύτερο κακό. Έτσι θα τονωθούν λίγο οι πιστοί, αλλά και θα εμποδισθούν λίγοι όσοι πολεμούν την Εκκλησία.

          Η Εκκλησία δεν είναι δικό τους καΐκι, να κάνουν βόλτες. Είναι το σκάφος του Χριστού. Αυτοί είναι κατακριτέοι. Το μόνο που δεν τους ενδιαφέρει είναι να έχουν μεγάλο μισθό, πολυτελές αυτοκίνητο, να τρέχουν στις διασκεδάσεις… Και  ύστερα κάνουν νόμο να παντρεύονται με πολιτικό γάμο, να νομιμοποιούν  τις αμβλώσεις…. Τι θα κάνει ο Θεός, άλλο θέμα.

          Και με τις βλάσφημες ταινίες που παρουσιάζουν, θέλουν να γελοιοποιήσουν τον Χριστό. Το κάνουν, για να πουν «αυτός ήταν ο Χριστός, τώρα τα έρθει ο Μεσσίας», και να  παρουσιάσουν μετά στον κόσμον τον «Μεσσία» τους. Εκεί το πάνε.

          Όσιος Παϊσιος ο Αγιορείτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: