Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ;

 


Σήμερα, με τόσες επιστήμες, τέχνες, κοσμοπολίτικο πολιτισμό, με απερίγραπτες ανέσεις, με υψηλό βιοτικό επίπεδο, έχουμε ανάγκη πραγματικά το Χριστό;

          Σ’ ένα τέτοιο, ίσως,   περίεργο ερώτημα τι μπορούμε να πούμε;

          Εμείς απαντάμε ναι. Έχουμε ανάγκη. Και μάλιστα σήμερα, που με τόσες άλλες αφθονίες, έχουμε και αφθονία του κακού.

          Σήμερα απειλείται το σύνολο της ανθρωπότητας.

          Διασαλεύεται η πίστη, κλυδωνίζεται η οικογένεια, διαστρέφεται η αλήθεια, χάνεται η αυθεντία, συσκοτίζεται το φως, χάνεται το πολύτιμο δώρο της ελευθερίας. Κυριαρχεί η τυραννία, υποχωρεί το αίσθημα της ευθύνης και εξαφανίζεται η προσωπικότητα  και μαζί με αυτή και το  αισθητά της αιδώς.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η ανθρωπότητα μπήκε στην περίοδο της μεγάλης μοναξιάς. Ζει την ερημιά της και κρίνεται το μέλλον της και η τύχη της.

          Σήμερα, λοιπόν, μας χρειάζεται οπωσδήποτε ο Ιησούς Χριστός. Γιατί μας χρειάζεται; Μα για να μας δίνει το φως το αληθινό, για να μας είναι οδηγός. Για να μπορούμε να ξαναβρούμε και πάλι τη χαμένη μας αθωότητα. Για να μας ξαναγεμίσει με αλήθεια, αγάπη και ελπίδα την καρδιά. Είναι απαραίτητος ο Χριστός  για να μπουν όλα τα πράγματα στη θέση τους, η επιστήμη να λειτουργήσει σωστά, όπως η τέχνη και ο πολιτισμός.

          Η επιστήμη και ο πολιτισμός χωρίς τον Χριστό, δε μπορούν  να περιορίσουν και πολύ περισσότερο να αφανίσουν το κακό. Μάλλον το κάνουν  πιο ύπουλο και επικίνδυνο.

          Μπορεί να έχουμε πολλά πράγματα, αλλά αναζητάμε ακόμη περισσότερα. Άλλοι θέλουν ν’ ανεβούμε ακόμη ψηλότερα και άλλοι να αποκτήσουν περισσότερα  για να ζήσουν ανετότερα. Πάντως όλοι ζητάμε κάτι άλλο. Και αυτό είναι  Χριστός. Αυτόν πεινάμε και διψάμε. Αυτόν αναζητάμε, χωρίς  να το γνωρίζουμε.

          Δυστυχώς όμως δεν το νοιώθουμε.

          Μήπως τα φετινά Χριστούγεννα ήρθε η ώρα να Τον αναζητήσουμε, να λυτρωθούμε και να σβήσουμε την πείνα και τη δίψα μας συναντώντας το Θείο Βρέφος της Βηθλεέμ;

          π. Γ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε διώξει τον Χριστό από την ζωή και την καθημερινότητά μας.
Δυστυχώς.