Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 


«Ο Πατήρ απέστειλε τον Υιόν σωτήρα του κόσμου. Ος αν ομολογήσει ότι ο Ιησούς έστιν ο υιός του Θεού, ο Θεός εν αυτώ μένει και αυτός εν τω Θεώ» (Α΄ Ιωάν. 4, 14-15).

          Η γέννηση του Σωτήρα Χριστού φανερώνει την άπειρη αγάπη του Θεού στον κόσμο. Ο ουράνιος Πατέρας απέστειλε τον Υιόν του, για να γίνει ο σωτήρας των ανθρώπων. Το γεγονός αυτό είναι το δείγμα που φανερώνει την εξαιρετική αγάπη του Θεού προς τον κόσμο. Αλλά και ο Υιός του Θεού φανερώνει ίση αγάπη. Διότι δέχθηκε ν’ αφήσει τη θεία του δόξα, να λάβει δούλου μορφή, να υποβληθεί σε ταπεινώσεις και θυσίες για τη σωτηρία του κόσμου. Γι’ αυτό θεμελιώδης υποχρέωση του ανθρώπου είναι η πίστη και η ομολογία, ότι ο Χριστός είναι ο Υιός του Θεού.

          Η ομολογία αυτή είναι ασφαλής απόδειξη, ότι ο Θεός μένει σ’ αυτόν τον άνθρωπο. Ο Θεός τον φώτισε και του φανέρωσε τον Υιό του. Επομένως τον αναγνωρίζει δικό του άνθρωπο. Η ομολογία αυτή πιστοποιεί επίσης ότι ο χριστιανός είναι ενωμένος με τον Θεό. Εφόσον επίστεψε και συνδέθηκε με τον Υιό του Θεού, συνδέθηκε και με τον πατέρα τον εν τοις ουρανοίς. Γι’ αυτό και του ανήκουν όλα τα πνευματικά αγαθά, όσα έφερε στον κόσμο ο ενανθρωπήσας Υιός του Θεού. 

          Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: