Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2023

Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΩΓΜΩΝ

 

Δεν ζούμε, λέμε, στην εποχή των διωγμών. Και όμως, όχι! Το πολύ -πολύ που θα μπορούσαμε να πούμε είναι ότι δεν ζούμε, όχι στην εποχή , αλλά στην περιοχή των διωγμών. Διότι δεν επιτρέπεται να αγνοούμε ότι σε πολλά σημεία σε όλο τον κόσμο οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν τους πιο ανηλεείς, τους πιο βίαιους διωγμούς, Ένα παράδειγμα είναι το Αφγανιστάν των Ταλιμπάν, που μόλις πρόσφατα, τον Οκτώβριο, η Αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή θρησκευτική Ελευθερία κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να το ορίσει ως «χώρα  ιδιαίτερης ανησυχίας».

     Παρά τις προσπάθειες των Ταλιμπάν  να καθησυχάσουν την παγκόσμια κοινότητα, όταν επανήλθαν στην εξουσία τον Αύγουστο του 2021, η πραγματική κατάσταση είναι από πολλές απόψεις εφιαλτική, ιδιαίτερα μάλιστα για τους χριστιανούς  στο Αφγανιστάν, μια  μικρή κοινότητα που υπολογίζεται  γύρω στις 15.000 με 20.000 ψυχές.

     Οι δικαστές του Αφγανιστάν διατάχθηκαν πρόσφατα  να επιβάλλουν ποινές σύμφωνα με τον νόμο της Σαρία- που προβλέπει ποινές  όπως ακρωτηριασμό, δημόσιο μαστίγωμα και εκτέλεση με λιθοβολισμό-. Και το χειρότερο: Οι Ταλιμπάν αρνούνται ότι υπάρχει χριστιανική κοινότητα στο Αφγανιστάν. Και αυτό σημαίνει, πολύ απλά, ότι κάθε χριστιανός θα λογίζεται όχι ως μέλος μιας θρησκευτικής κοινότητας, αλλά ως αποστάτης από το Ισλάμ. Η δε ποινή που προβλέπεται για τους αποστάτες από το Ισλάμ είναι ο θάνατος. Και το Αφγανιστάν απλώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο νούμερο 1 της λίστας του OPEN DOORS 2022 WORD WATSH, της ετήσιας κατάταξης των 50 χωρών του κόσμου στις οποίες οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν τις πιο ακραίες διώξεις.

     Πως λοιπόν λέμε ότι δεν ζούμε στην εποχή των διωγμών;

     «ΖΩΗ», τ. 4374

Δεν υπάρχουν σχόλια: