Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023

Ο ΒΙΒΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 


«Ει θέλεις εισελθείν, εις την ζωήν τήρησον τας εντολάς». «Και αι εντολαί Αυτού βαρείαι ουκ εισίν» (Ματθ. 19,17. Α΄Ιωάν. 5,3).

          Για να κερδίσει ο Χριστιανός την αιώνια ζωή, είναι ανάγκη να έχει τα απαραίτητα προσόντα. Και προσόντα  είναι η εκτέλεση των εντολών του Θεού. Με την εκτέλεση αυτή ο άνθρωπος δίνει τη καλύτερη απόδειξη, ότι επιθυμεί να είναι ενωμένος με τον Θεό και να ζήσει την αιώνια βασιλεία.

          Οι εντολές του Θεού δεν είναι διαταγές κάποιου ανώτερου που ζητά την υπακοή, για να δείχνει την εξουσία του και να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του. Αλλά είναι η έκφραση της αγάπης του Θεού προς εμάς, τα παιδιά του, τα οποία θέλει να τα καθοδηγήσει στον κόσμο της ευτυχίας και της χαράς. Γι’ αυτό δεν είναι βαρειές, ούτε ανεφάρμοστες οι εντολές του Θεού. Δεν είναι κάτι το αδύνατο και ακατόρθωτο για τον άνθρωπο. Και απόδειξη είναι το ότι πολλοί από όλες της ηλικίες και τάξεις τις εφάρμοσαν και τις εφαρμόζουν. Και με τον τρόπο αυτό βρίσκουν την ασφάλεια, τη χαρά, την ομορφιά της ζωής, την αληθινή πρόοδο τους και την πνευματική τους τελείωση.

Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: