Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ο ΒΙΒΛΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ «Η ευσέβεια προς πάντα ωφέλιμος έστιν, επαγγελίαν έχουσα ζωής της νυν και της μελλούσης» (Α΄ Τιμοθ. 4, 8).

 


Πολλοί νομίζουν, ότι η χριστιανική θρησκεία ενδιαφέρεται μόνο για την μέλλουσα ζωή και αδιαφορεί για τη επίγεια. Και όμως ο Απόστολος Παύλος διδάσκει, ότι η ευσέβεια που φανερώνεται με την πίστη στον Θεό και την υπακοή στις εντολές Του, είναι ωφέλιμος και χρήσιμος από κάθε έποψη. Υπόσχεται στον άνθρωπο αγαθά όχι μόνο στη ζωή της αιωνιότητας, αλλά και στην παρούσα ζωή.

          Και πράγματι, τα καλύτερα εφόδια για την επίγεια ζωή τα δίνει η πίστη και η αγάπη στον Θεό, ο βίος της αρετής. Στο βίο αυτό ο Χριστιανός βρίσκει όχι μόνο την προστασία του Θεού, αλλά, αλλά και την εκτίμηση και τη συμπάθεια των ανθρώπων. Έχει κατά κανόνα τους ευνοϊκότερους όρους για την ειρηνική συνεργασία με τους άλλους και για την επιτυχία του στην κοινωνική ζωή. Η ευσέβεια δίνει τις ωραιότερες εμπνεύσεις και τα καλύτερα μαθήματα στον χριστιανό, ώστε να είναι πάντοτε ειρηνικός και ευχαριστημένος στον αγώνα της ζωής.

          Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: