Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο πρωινός καφές του υπουργού Ν. Φίλη με Μητροπολίτες στην Αρχιεπισκοπή – Τι δήλωσε στο orthodoxia.info


«Επίθεση» φιλίας προς την Εκκλησία πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Νίκος Φίλης που φαίνεται πως έχει αποφασίσει να σβήσει κάθε σκία στις σχέσεις του Υπουργείου του με την Εκκλησία.
Μετά τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τις σχετικές δηλώσεις, ακολούθησε επίσημη εκπροσώπηση του υπουργού δια του Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γιώργου Καλαντζή σε εκδήλωση της Αποστολικής Διακονίας, τον φορέα, δηλαδή, που είχε διοργανώσει το προσκύνημα της Αγίας Βαρβάρας.
Σήμερα ο κ. Φίλης έκανε κάτι που δεν συνήθιζαν ούτε καν οι «φιλικοί» προς την Εκκλησία προκάτοχοι του. Πήγε στο ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, παρακολούθησε την Χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας και ολόκληρη τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια μετέβη στην Αρχιεπισκοπή όπου παρατίθεται το καθιερωμένο κέρασμα.
Εκεί ο κ. Φίλης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με αρκετούς Μητροπολίτες αλλά και να εξηγήσει αποκλειστικά στο orthodoxia.info τι «κρύβεται» πίσω από τη στάση του.
«Είναι έκφραση του σεβασμού και του θεσμικού ρόλου της Πολιτείας προς την Εκκλησία» είπε ο κ. Φίλης στο orthodoxia.info. Μάλιστα ο υπουργός παρατήρησε πως από την στιγμή που ο νέος μητροπολίτης προέρχεται από τον χώρο της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης «Είναι μια έκφραση διπλής τιμής σε έναν ιερωμένο κι έναν εκπαιδευτικό».

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο υπουργός πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εθιμοτυπική επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο όχι μόνο του αποκάλυψε ότι ψάλλει και γνωρίζει πολλά για την Εκκλησία και την Πίστη αλλά ήταν απόλυτα ενήμερος και για τα όλες τις δράσεις της ενορίας του στον Άγιο Αθανάσιο Πολύδροσου.




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι καφές ήταν και αυτός;
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.