Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Ο Μανώλης Γλέζος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο χριστιανική κηδεία


Στην αποκάλυψη μιας αν μη τι άλλο ανέλπιστης πτυχής της πρόσφατης συνάντησης του με τον γνωστό αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζο προχώρησε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Απευθυνόμενος προς κατοίκους και φορείς της Ναυπάκτου όπου βρέθηκε για να ευχηθεί στον εορτάζονται μητροπολίτη κ. Ιερόθεο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε πως κατά την πρόσφατη συνάντηση τους,  ο Μανώλης Γλέζος, όχι μόνο του αποκάλυψε οτι θέλει να κηδευτεί και ταφεί χριστιανικά αλλά του ζήτησε να φροντίσει ο ίδιος ώστε να μην συμβεί κάτι διαφορετικό.
Ο διάλογος όπως τον μετέφερε ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι χαρακτηριστικός:
«Όταν πεθάνω θα αναλάβετε εσείς υπεύθυνα, και θα κάνετε εκκλησιαστική κηδεία. Δεν θα αφήσετε άλλους ανθρώπους να αναμιχθούν σε αυτό το θέμα» φέρεται να είπε στον Αρχιεπίσκοπο ο γνωστός αγωνιστής της Αριστεράς ο οποίος σύμφωνα πάντα με τον κ. Ιερώνυμο του είπε πως αγαπά και σέβεται τη θρησκεία των πατέρων.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ένιωσε σοκ από το αίτημα του Μανώλη Γλέζου. Σε τέτοιο βαθμό που ο ίδιος χαρακτήρισε την συνάντηση «αποκαλυπτική».



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στον διάλογο του με τον Μ. Γλέζο!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

μΠΡΆΒΟ ΣΤΟΝ ΜΕΓΆΛΟ ΓΛΈΖΟ

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΟ ΤΕΛΟΣ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΠΥΝ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ