Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Ένα χρόνο βοηθός Επίσκοπος στη μητρόπολη Πατρών συμπλήρωσε ο κ. Χρύσανθος - ΑΞΙΟΣ...!!!


Ένας χρόνος συμπληρώθηκε την Τρίτη από την ημέρα που ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος έλαβε διά των σεπτών χειρών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου τον βαθμό της Αρχιερωσύνης και κλήθηκε να διακονήσει την Ιερά Μητρόπολη Πατρών ως Βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.
Η χειροτονία τελέσθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014 στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου Πολιούχου Πατρών, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή πλειάδος Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων και πιστών απ” όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Την Τρίτη 13 Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πλαισιούμενος υπό των ιερέων αρχιμ. Γερβασίου Χριστοδουλοπούλου, π. Σπυρίδωνος Γκολώνη, π. Δημήτριου Χατζηαθανασίου και των διακόνων Κασσιανού Ιατρού, Ιεροθέου Ανδρουτσοπούλου, Κωνσταντίνου Τσαγκάρη και Σωτηρίου Μανέτα.
Ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε από καρδίας τους ιερείς, τους διακόνους και τους πιστούς για τη συμμετοχή τους στην ευχαριστιακή σύναξη και τις εγκάρδιες ευχές τους επι τη επετείω της εις επίσκοπον χειροτονίας του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού όπου προσφέρθηκε πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα.





2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να είναι πάντα άξιος της αρχιεροσύνης του.
Τυχερή η Πάτρα που έχει στους κόλπους της έναν άνθρωπο σαν τον κ. Χρύσανθο.

Ανώνυμος είπε...

Άξιος!!!
Άξιος!!!
Άξιος!!!