Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013

Δελτίο τύπου της Ιεράς Συνόδου περί της Σαηεντολογίας          Κυκλοφορεί ευρύτατα έντυπο με τίτλο: «Ο Δρόμος προς  την Ευτυχία»- Ένας οδηγός κοινής λογικής για Καλύτερη Ζωή», στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται μάλιστα Ορθόδοξος αιγαιοπελαγίτικος ναός.
      Προς ενημέρωση του Ορθοδόξου Πληρώματος, καθιστούμε γνωστό ότι το έντυπο αυτό έχει εκδοθεί και κυκλοφορείται από την Σαηεντολογία και εντάσσεται  στις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η οργάνωση αυτή, για να  προωθεί τις πεποιθήσεις της σε ανύποπτους πολίτες, αλλά και στο ίδιο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως επεχείρησε να πράξει και το 2009.
        Αν και το ζήτημα αυτό απασχόλησε την Ιερά Σύνοδο και στο παρελθόν, εν τούτοις θεωρούμε ότι έχουμε χρέος έναντι του πληρώματος της Εκκλησίας της Ελλάδος να επαναλάβουμε ότι, όπως σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες έτσι και στην Ελλάδα η Ελληνική Δικαιοσύνη (αποφάσεις Πρωτοδ. Αθηνών 7380/86ν και Εφετ. Αθηνών 10493/97) έχει αποφανθεί ότι η «Σαηεντολογία» «επιδιώκει σκοπούς ξένους προς τη φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελεύθερου όντος». Επίσης ότι είναι «μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπο, ενώ ενεργεί ελεύθερα και μόνον κατ’ επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύσει μέλη τα οποία στην συνέχεια υφίστανται…πλύση εγκεφάλου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης……και που από ετών ετράπηκε σε απαγορευμένη κερδοσκοπική δραστηριότητα.
   Κατά συνέπεια, οι σαηεντολογικές αντιλήψεις, με όποιο τρόπο και αν προωθούνται, δεν μπορούν να θεωρηθούν ούτε «οδηγός κοινής λογικής για καλύτερη ζωή», πολύ δε περισσότερο ως «εκπαιδευτικά εργαλεία για την εξομάλυνση των εντάσεων, όπως υποστηρίζει η εν λόγω οργάνωση».
       Η Ιερά Σύνοδος, με αίσθημα ευθύνης έναντι του Ποιμνίου της, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να διαφυλάττει ανόθευτη την Ορθόδοξη Πίστη έναντι οιασδήποτε πλάνης, η οποία καλύπτεται ενδεχομένως κάτω από ποικίλα προσωπεία και να προστατεύει τους πιστούς της Εκκλησίας του Χριστού από κάθε επιβουλή.

ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και ο Επίσκοπος Πειραιώς έκανε πρόσφατα συνέδριο για την Σαηεντολογία.
Αξίζει να το παρακολουθήσουμε:http://www.pewebtv.com/component/content/article/16-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AD%CF%82/38-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%B7%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AF%CE%B1,-%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CE%AE.html