Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Αποκεφάλισαν μητέρα επειδή ήταν χριστιανή μπροστά στα μάτια των παιδιών της!




Σύμφωνα με το  Morning Star News 14/03/2014  Iσλαμιστές εξτρεμιστές της οργάνωσης Al Shabaab(η νεολαία) αποκεφάλισαν δημόσια την τελευταία εβδομάδα μια μητέρα δύο κοριτσιών  και την ξαδέρφη της στη ΝΔ Σομαλία επειδή ανακάλυψαν ότι ήταν χριστιανοί.
Στις 4 Μαρτίου στην πόλη-λιμάνι  Barawa στην περιοχή  Lower Shebelle  οι εξτρεμιστές κάλεσαν τους κατοίκους στο κέντρο της πόλης για να παραβρεθούν στην εκτέλεση της 41χρονης μητέρας   Sadia Ali Omar και της 35χρονης ξαδέρφης της Osman Mohamoud Moge.
Πριν να τους σκοτώσουν ένας αντάρτης του Al -Shabaab ανακοίνωσε : «Γνωρίζουμε ότι αυτά τα 2 άτομα είναι χριστιανοί που πρόσφατα επέστρεψαν από την Κένυα.Θέλουμε να εξολοθρεύσουμε κάθε κρυπτοχριστιανό στην περιοχή των μουτζαχεντίν.»Την μαρτυρία καταθέτει αυτόπτης κάτοικος που για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει τ΄όνομά του.

Οι κόρες της Omar  ηλικίας 8 και 15 ετών ήταν μάρτυρες της τραγικής σκηνής του αποκεφαλισμού της μητέρας τους. Η πιο μικρή κραύγαζε και καλούσε σε βοήθεια ώστε κάποιος να παρέμβη και να σώσει την μητέρα της.Ένα φιλικό πρόσωπο συνέδραμε στο να προωθηθούν τα παιδιά σε άλλη περιοχή.
Ο ίδιος κάτοικος δήλωσε ότι ” φοβόμαστε ότι το Al Shabaab θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δυο παιδιά και τελικά θα τα σκοτώσει όπως και την μητέρα τους».
Οι αντάρτες του Al Shabaab  υποσχέθηκαν να απαλλάξουν  την χώρα από τους οπαδούς του Χριστού που συγκεντρώνονται μυστικά εγκαταλείποντας το ισλάμ στη Σομαλία.Τους τιμωρούν με θάνατο.Οι Omar και Moge κίνησαν τις υποψίες τους εξ΄αιτίας της μη τακτικής προσέλευσής  τους στην προσευχή της Παρασκευής στα τζαμιά.
” Τα δύο πρόσωπα που εκτελέστηκαν επανειλλημένα πήραν αψήφιστα την Προσευχή της Παρασκευής κυρίως η Omar που διαβεβαίωσε ότι έκανε την προσευχή στο σπίτι της ” δήλωσε ένας άλλος κάτοικος της περιοχής.
Μια άλλη πηγή σημείωσε ότι το  Al Shabaab “έχει παντού κι από έναν πληροφοριοδότη του στη Σομαλία.”
Οι Σομαλοί που έζησαν στην κατά πλειοψηφία χριστιανική Κένυα θεωρούνται ιδιαίτερα ύποπτοι. Οι πηγές ανέφεραν ότι η  Omar ζούσε επτά χρόνια στο προάστιο του Ναιρόμπι στο  Eastleigh.Ο άντρας της αρρώστησε το 2011 και επέστρεψε στη Σομαλία όπου και πέθανε. Η Omar και η ξαδέρφη της Moge που την βοηθούσε με τα παιδιά επαναπατρίστηκαν ερχόμενοι από την Κένυα τον Γενάρη του 2013.
Η πόλη της Barawa πέρασε στον έλεγχο της Al Shabaab το 2009. Τον Οκτώβριο του 2013 μια ειδική αμερικανική ομάδα   Navy SEAL επιτέθηκε σ΄ένα σπίτι στην ακτή για να εντοπίσει τον αρχηγό της Al -Shabaab τον Mukhtar Abu Zubeyr.

Πηγή: Βρυξέλλες, Πορφύρης Δ, http://olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: