Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι Γυναικείες Ενοριακές Συνάξεις του Ι. Ν. Αγ. Βαρβάρας στο Ευγηρείο της «ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ» στην Αρόη Πατρών






          Την παρελθούσα Τετάρτη το απόγευμα οι γυναικείες Συνάξεις της ενορίας μας με την υπεύθυνη πρεσβυτέρα κ. Παρασκευή Στανίτσα, πραγματοποίησαν επίσκεψη αγάπης στο ευγηρείο «ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ» που βρίσκεται στην περιοχή Αρόη Πατρών.
          Η περίοδος που διανύουμε της Μ. Σαρακοστής μας εμπνέει και μας ωθεί να έρθουμε έμπρακτα πιο κοντά στον συνάνθρωπο, και μάλιστα αυτόν της τρίτης ηλικίας. Πρόκειται για αδελφούς που διανύουν μία δύσκολη περίοδος της ζωής τους και έχουν ανάγκη από ένα άγγιγμα ψυχής και μια χριστιανική προσέγγιση για να νοιώσουν την εν Χριστώ κοινωνία.
          Πριν επισκεφθούμε τους τροφίμους εισήλθαμε στον Ναό του ιδρύματος για να τελέσουμε την ακολουθία του Αποδείπνου και στο τέλος μίλησε ο πρωτ. π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας για την ιστορική εξέλιξη και τη θεολογική σημασία της ακολουθίας.


    


      Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το ευγηρείο, όπου μας υποδέχθηκε η κ. Διευθύντρια η οποία μας ξενάγησε στους χώρους του ιδρύματος για να δούμε και να επικοινωνήσουμε με τους τροφίμους προσωπικά, 34 τον αριθμό. Εκείνο που μας εντυπωσίασε ήταν το απαστράπτον περιβάλλον, η ευταξία, η καθαριότητα, η νοικοκυροσύνη και προπαντός η θυσιαστική προσφορά του προσωπικού προς τους ηλικιωμένους ενοίκους του ιδρύματος. Όλα αυτά μαρτυρούν την ποιότητα και την χριστιανική προσφορά της αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
          Μετά το νηστίσιμο κέρασμα στην τραπεζαρία και με αισθήματα βαθιάς ικανοποίησης προσφέραμε σ’ αυτές τις ωραίες υπάρξεις, απομάχους της ζωής, τη βαθιά συμπάθεια μας, την προσφορά του Φιλοπτώχου ταμείου καθώς και τη συγκινητική χειρονομία των κυριών.    

π. Γ.
           

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Αγ.Βαρβάρα δίπλα στους γέροντες
Παντού μέσα η Αγ.Βαρβάρα
Υπερδραστήρια ενορία
Μπράβο.