Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ

 


Ας γίνει η δουλειά μας πιο ευχάριστη

          Θεέ μου, τώρα με την αυγή, καθώς ακούω τους ανθρώπους  να πηγαίνουν στις δουλειές τους, συλλογίζομαι πάλι το ίδιο πρόβλημα, την εργασία.

          Για πόσα εκατομμύρια ψυχών η εργασία είναι βάρος ασήκωτο, πόνος κι’  αγανάκτηση! Για αναρίθμητες περιπτώσεις έχει καταντήσει, Θεέ μου, τραγωδία, όταν δεν είναι έγκλημα και κατάρα.

          Σήμερα θέλω η προσευχή μου να αφιερωθεί στο ζήτημα αυτό,  που το νιώθω να με πιέζει.

          Σε παρακαλώ, Κύριε, μην το αφήσεις πρόβλημα άλυτο.

          Δώσε, ώστε αυτή τη μέρα σ’ όλα τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα καταστήματα, τα χωράφια, σ’ όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητος να επικρατήσουν καλύτερες συνθήκες.

          Κάνε τη συνεργασία μεταξύ συναδέλφων ευχάριστη.

          Κάνε τη συνεργασία μεταξύ προϊσταμένων και υφισταμένων πηγή χαράς, ευλογημένης παραγωγικότητας κι όχι μίσους, δολοπλοκιών, αδικίας.

          Μην επιτρέψεις Θεέ μου, τουλάχιστον σήμερα, οι ώρες απασχόλησης να υπερβούν την αντοχή.

          Μην τσακίσει ο κάματος τους εργάτες. Μην αφήσεις να σωριασθεί τόσος κόπος στο νου, το σώμα, τα νεύρα, τα μάτια, τα χέρια ή τα πόδια, που ο ύπνος να μη μπορεί να τον διώξει.

          Κύριε, ο όγκος της δουλειάς, που εκατομμύρια ανθρώπων θα παράγουν σήμερα, να μην είναι συντελεστής κακού, αλλά ευημερίας.

          Και το βράδυ, Θεέ μου, όταν γυρίζουμε στα σπίτια μας μετά τη δουλειά, να είμαστε βαθιά ικανοποιημένοι. Να μην πιέζει τις καρδιές ο πόνος της αδικίας, αλλά η χαρά από μια παραγωγική, δίκαια αμειβόμενοι δουλειά, που να ικανοποιεί τον πόθο μας για δημιουργία.

          Κύριε, αξίωσε τον καθένα μας να γίνει συντελεστής για το ποιοτικό ανέβασμα των συνθηκών εργασίας με την οποία απασχολείται.

          Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: